Applov ipad: S 500 evri v Italijo

Foto: Žurnal24
Apple ipad. Kmalu naprodaj v sosednjih državah. Konkurenca pa se mu obeta v obliki blackberryja.
Oglej si celoten članek

Trend. Podjetje RIM, proizvajalec priljubljenih pametnih telefonov blackberry, naj bi že naročilo izdelavo svojega tabličnega računalnika, ki bo konkuriral Applovemu ipadu. To poročajo tuji spletni portali, novico pa pripisujejo viru blizu podjetja.

Naprava naj bi bila v prodaji že decembra. V diagonalo bo merila 22,6 centimetra, s spletom se bo povezovala prek brezžičnega omrežja, z mobilniki pa prek bluetootha. Pred napovedjo ipada je bila naprava zastavljena podobno kot Amazon Kindle, potem pa so se odločili za barvni zaslon.

S 500 evri v Italijo
499 evrov bo v Italiji in Avstriji stala osnovna različica tabličnega Applovega računalnika ipad.

Po ipad čez mejo
Applov ipad v Evropo prihaja konec maja. Italijani na Applovi spletni strani že lahko oddajo prednaročilo, kot skrajni rok dobave (v trgovino) pa je naveden 7. junij. V Avstriji bo ipad na voljo od julija, Slovenija pa na Applovi strani sploh ni omenjena. Po napovedih z začetka leta bi moral biti ipad v Sloveniji že julija, zdaj pa je neuradno slišati, da bo k nam na police prišel šele decembra.

Cene v Italiji in Avstriji bodo od 499 za najcenejšo do 799 evrov za najdražjo različico. Za primerjavo: v ZDA osnovna različica stane 499 dolarjev, kar preračunano znese okoli 390 evrov.

Usoda HP slate nejasna

Mešane novice pa se širijo o ipadovem napovedanem konkurentu HP slate. Razvoj naprave, ki temelji na operacijskem sistemu Windows 7, naj bi bil namreč ustavljen. Težavo predstavlja ravno operacijski sistem, ki je bistveno zahtevnejši od Applovega. Sočasno pa na splet iz HP, ki je nedavno kupil podjetje Palm, prihajajo namigi o razvoju tabličnega računalnika, ki bo temeljil na sistemu PalmOS.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.