Applovi milijoni za iCloud.com

Foto: Žurnal24 Apple
Podjetje Apple je od švedskega podjetja Xcerion kupilo domeno iCloud.com. Zanjo naj bi plačalo kar dobre tri milijone evrov.
Oglej si celoten članek

Kot lastnik domene je, kot je mogoče preprosto preveriti na spletu, že prijavljeno podjetje Apple. Podjetje Xcerion je svoje storitve z iCloud.com preneslo na CloudMe.com. Tja še vedno preusmeri tudi na Apple pisana, po poročanju Cneta bajno draga domena.

iCloud.com bi Apple lahko uporabil za gostovanje svoje storitve ponujanja glasbenih datotek iz oblaka, storitev, s katero ga je sicer nedavno prehitel Google.

Cloud v angleščini pomeni oblak, tako pa je poimenovana tudi vrsta storitev, ki jih je sicer najbolj populariziral Google. Ta je nedavno v sklopu Google Music začel uporabnikom ponujati možnost, da si na njegove strežnike prenesejo lastno glasbeno zbirko in jo poslušajo od koderkoli, tudi z mobilnega telefona.

Predpono "i" iz domene iCloud pa Apple že kar nekaj časa dodaja svojim izdelkom in storitvam ter jih s tem zaznamuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.