Argument: mrliče pustite pri miru

Foto: Žurnal24 O javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo garažne hiše pod tržnico naj bi mestni s
Mestni svetnik Jarc zahteva razpis referenduma za gradnjo garažne hiše pod tržnico.
Oglej si celoten članek

Mestni svetnik Mihael Jarc (Lista za čisto pitno vodo) je s Civilno iniciativo tržnice ne damo včeraj vložil zahtevo za razpis naknadnega referenduma o gradnji garažne hiše pod Plečnikovo tržnico. Drugi svetniki ali stranke ga (še) niso podprli.

Župan ima osemdnevni rok
Ljubljanski župan Zoran Janković se mora v osmih dneh odločiti, ali bo zahtevo odobril in določil rok za zbiranje podpisov. Če jo bo, bodo morali pubudniki v enem mesecu zbrati 11 tisoč podpisov za izvedbo referenduma. Jarc ne dvomi, da jim to ne bi uspelo, izpeljali pa bi ga hkrati z referendumom o arbitražnem sporazumu.

Fedja Košir s fakultete za arhitekturo, ki podpira zahtevo za referendum, je kot enega od glavnih razlogov, zakaj je treba ustaviti gradnjo garažne hiše, izpostavil: “To je pokopališče mnogih generacij Ljubljančanov. Tu gre za pieteto, pustite mrliče pri miru!”

Janković včeraj zahteve za razpis mestnega referenduma ni želel komentirati, ker je še ni dobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.