Arso izdal kar tri opozorila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tri opozorila; naraščanje vodotokov, v visokogorju nevarnost plazov, močan veter.
Oglej si celoten članek

Padavine se bodo najprej pojavile v hribovitem svetu zahodne Slovenije, popoldne se bodo širile proti notranjosti države, do jutrišnjega jutra pa zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo začela spuščati, napovedujejo na Arsu.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 500 m, ob intenzivnih padavinah tudi nižje. Popoldne bodo temperature od 1 do 6, v alpskih dolinah okoli 0 stopinj C.

Tri opozorila

Danes popoldne in v noči na sredo bo v višjih legah, predvsem ponekod v severovzhodni Sloveniji pa tudi nižje, jugozahodni veter in jugo ob morju v sunkih presegel hitrost 70 km/h.Jutri zjutraj in dopoldne bo za nekaj ur prehodno zapihal severni do severovzhodni veter, ki bo predvsem na Gorenjskem ter v vzhodni Sloveniji v sunkih lahko presegel hitrost 70 km/h.

V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

V noči na sredo in v sredo čez dan bodo reke v zahodni in osrednji Sloveniji močneje narasle. Reka Vipava in njeni pritoki bodo ponoči poplavili predvsem na območjih pogostih poplav, v spodnjem toku pa se lahko reka razlije tudi na širšem območju, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). V manjšem obsegu lahko poplavijo tudi druge reke v zahodni in osrednji Sloveniji.

Občasne padavine vse do torka

V četrtek bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah lahko megla. V petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, pooblačilo se bo tudi v vzhodnih krajih. Na zahodu bodo občasne padavine, ki se bodo čez dan krepile in se širile nad osrednjo Slovenijo.

Od sobote do prihodnjega ponedeljka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Po nižinah bo deževalo. Nekoliko hladneje bo. V sredo in četrtek pa kaže na suho vreme, 10-dnevno napoved sklenejo na Arsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:34 10. Februar 2016.

    Naj kar opozarjajo. Da ne boste potem spet piskali, da niste vedeli za meglo na Primorki.

  • 12:52 9. Februar 2016.

    Hudiča....pa kako smo včasih sploh živel, ko ta ARSO ni vsak teden izdal vsaj 5 opozoril....?! Praviloma pa še v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.