Arso izdal opozorilo. Osvežena napoved, tako se bo gibalo.

Foto: arhiv bralec
Foto: arhiv bralec
Pred nami očitno spet huda ura.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje RS je na pragu očitno nevihtnega popoldneva izdala novo opozorilo: danes popoldan in zvečer bodo v notranjosti države ob prehodu vremenske fronte možna krajevna neurja z vetrom, nalivi, ni izključena tudi toča.

Glede možne popoldanske toče vremenoslovci opozarjajo že od jutra. Vremenski portal neurje.si je objavil napoved, da bodo iz smeri Avstrije nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo preko naših krajev pomikale v smeri Hrvaške.

Vmes lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi sunki vetra, nalivi in točo. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na območju, ki so ga na karti označili z oranžno barvo, ampak kakšna močnejša nevihta ni izključena tudi drugod. Podrobnosti v spodnji povezavi. 

xxx

Gibanje neviht spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme Radarska slika padavin

Verjetnost trenutnega nastanka toče pa spremljajte na tej povezavi Arsa. Slika se osvežuje vsakih nekaj minut. 

Nadaljevanje tedna mirneje

Jutri bo sončno, ponekod bo pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo dopoldne oslabela, nadaljevanje vremenskega dogajanja napovedujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno in spet topleje, v četrtek popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht.

Napoved od 17. do 22. junija

V petek bodo naši kraji še pod vplivom višinske doline, ki se bo pomikala nad Balkan vzhodno od nas. V soboto in nedeljo se bo nad našimi kraji predvidoma zgradil višinski greben, nad zahodno Evropo pa se bo po zdajšnjih izračunih pomaknilo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki bo v sredini prihodnjega tedna vplivalo na vreme pri nas, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V petek kaže na dokaj sončno vreme z zmerno verjetnostjo za kakšno popoldansko ploho. Od sobote do ponedeljka kaže na sončno, suho in toplo vreme. Prihodnji torek in sredo se verjetnost za padavine v obliki ploh in neviht spet poveča.

Foto: Arso Vreme preglednica

Slovenija Toča ni izključena: Popoldne nevihte, tako se bo gibala fronta! video Huda ura: Siloviti nalivi uničili most pri Mislinji

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.