Arso: Ne zapuščajte prostorov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Do petka bo na Primorskem pihala močna burja s sunki do 140 km/h.
Oglej si celoten članek

V sredo zvečer bo na Primorskem zapihala burja, ki bo predvidoma najmočnejša v četrtek, ko bo v sunkih dosegala hitrosti okoli 140 km/h. Najmočnejši sunki se bodo pojavljali predvsem v Vipavski dolini, pa tudi v okolici Ilirske Bistrice in na Bovškem. Drugod na Primorskem bodo sunki dosegali okoli 100 km/h.

Na agenciji za okolje svetujejo, da ostanete v varnih, zaprtih prostorih. Vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. V splošnem priporočajo veliko previdnost in upoštevanje navodil organov civilne zaščite.

V notranjosti Slovenije se bo veter okrepil v noči na četrtek in v četrtek dopoldne. Najmočnejši veter pričakujemo v četrtek popoldne in v noči na petek, ko bodo sunki severnega do severovzhodnega vetra dosegali hitrosti okoli 80 km/h.

Veter bo predvidoma postopno oslabel v petek popoldne in zvečer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.