Arso opozarja pred današnjo nočjo: Nevihte, nalivi in sneg!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred nami je burna noč.
Oglej si celoten članek

"Danes in v prvem delu noči na soboto se bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi," opozarjajo pri Agenciji za okolje. "Reke in hudourniški vodotoki na Vipavskem naraščajo, ponekod že prihaja do razlivanj. Danes čez dan bodo Vipava in njeni pritoki še naraščali, možna so razlivanja, ponekod tudi poplavljanja ob strugah."

xxx

Arso za popoldne napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno vreme. "Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije," pišejo pri Arsu. "Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki bo predvsem ob morju in v višjih legah okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 15, drugod od 17 do 24 stopinj Celzija."

Meja sneženja pri 1500 metrih

Ponoči bo oblačno, pogosto bo deževalo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 m nad morjem. "Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem burja," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo na severozahodu okoli 2, drugod od 6 do 10, ob morju okoli 13 stopinj Celzija."

Jutri bo dež postopoma ponehal, oblačnost se bo popoldne trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva delno jasno s hladnim in ponekod meglenim jutrom, ob morju pa bo zjutraj lahko kakšna ploha ali nevihta. Čez dan se bo znova pooblačilo. Proti večeru bo od jugozahoda začelo deževati, dež se bo postopno razširil nad vso Slovenijo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V ponedeljek čez dan bo dež ponehal, veter bo oslabel.

Od 29. septembra do 4. oktobra

V torek bo nad zahodno in jugozahodno Evropo nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo seglo tudi nad Alpe. "K nam bo začel dotekati postopno toplejši zrak," še napovedujejo pri Arsu. "V torek bo čez srednjo Evropo potovala topla fronta. Proti koncu tedna bo nad zahodno Evropo nastal globok in obsežen ciklon, ki se bo najverjetneje tam tudi zadržal."

V torek in sredo pričakujemo večinoma suho vreme, možna bo le kakšna kaplja v torek ob prehodu tople fronte ter v sredo zlasti na Primorskem nekaj manjših ploh.

V drugi polovici tedna bo topleje, najvišja temperatura bo po nižinah prešla 20 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se bo predvsem na zahodu nekoliko povečala možnost za rahel dež.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:47 25. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.