Arso opozarja: Vremenska napoved se je zelo spremenila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nepredvidljivost vremena se je posebej danes izkazala za še kako resnično.
Oglej si celoten članek

"Rezultati današnjih zagonov meteoroloških modelov so vremensko napoved za naslednje dni občutno spremenili," so zapisali na Arsovi Facebookovi spletni strani. "Tako je napoved, ki smo jo pripravljali včeraj in objavili danes zgodaj zjutraj, precej drugačna od današnje. Na spremenjeno napoved je najbolj vplivala izračunana pot ciklona, ki po zadnjih podatkih poteka južneje od tiste izračunane včeraj. Zato bo imel ciklon na naše kraje precej manjši vpliv, kot je bilo sprva predvideno."

Božični dan bo večinoma oblačen. Predvsem v jugozahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Količina padavin pa bo precej manjša, kot so predvidevali še včeraj.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od jugozahoda zajele večji del države, meja sneženja se bo proti večeru spuščala.

Agencija za okolje za ponoči napoveduje večinoma občlačno vreme, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno deževalo. "Pihal bo zmeren jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v južni Sloveniji do 8 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

xxx

Jutri bo oblačno, v južni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in na jugovzhodu do 13 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od jugozahoda postopno zajele večji del države. Večinoma bo deževalo, v prvi polovici noči na ponedeljek pa se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin.

V ponedeljek bo oblačno, padavine bodo zjutraj ponehale.

"Večji del Evrope je pod vplivom ciklonskih območij s središčem nad severnim Atlantikom in severno Evropo," razlagajo pri Arsu."Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka bolj vlažen in toplejši zrak."

 

Od 28. decembra do 2. januarja

Do sredine tedna bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem. Nato bo nad zahodno Evropo nastalo obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki se bo postopno širilo proti vzhodu.

"V torek in sredo bo še prevladovalo oblačno, vendar povečini suho vreme," še napovedujejo pri Arsu. "V drugi polovici tedna pa se bo z dotokom toplega in suhega zraka v višjih legah zjasnilo, po nižinah pa bo marsikje vztrajala megla ali nizka oblačnost."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 09:38 25. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 07:53 25. December 2021.

    Očitno pišejo vremensko napoved isti avtorji kot Covid napovedi, če slučajno kdaj kaj uganete, se to naslednji dan spremeni...

  • 00:13 25. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.