Arso pričakuje tri glavne padavinske valove

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Arso je objavil osveženo napoved, kaj lahko pričakujemo glede napovedanih snežnih padavin.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo, da nas čaka vremensko razgiban konec tedna. Pričakujejo tri glavne padavinske valove: s četrtka na petek in v petek dopoldne, v noči na soboto, morda tudi še v soboto čez dan, in z nedelje na ponedeljek. 

Kje bo največ snega

Največ padavin na Arsu pričakujejo na območju Julijskih Alp in zahodne polovice Karavank. Meja sneženja bo v severni tretjini Slovenije nižje kot južneje. Odvisna bo tudi od intenzivnosti padavin in od položaja temperaturne meje med toplejšim in hladnejšim zrakom. 
 
Že v noči na petek ali v petek zjutraj bo snežilo tudi v višje ležečih dolinah severne Slovenije, v petek dopoldne lahko občasno tudi ponekod po nižjih legah severnega dela Slovenije. Še več možnosti za sneženje po nižinah bo v noči na soboto in v soboto zjutraj, nato se bo meja sneženja prehodno nekoliko dvignila.

V gorah dobrega pol metra? 

V Julijskih Alpah bo po napovedih Arsa do ponedeljka zjutraj lahko zapadlo od 40 do okoli 70 cm snega, morda celo več. Nekoliko manj ga bo v Karavankah in Kamniško Savinjskih Alpah, v vzhodnih Karavankah pa med 20 in 40 cm. Seveda bo snega manj tudi pod 1000 m nadmorske višine. 

V visokogorju bo, zlasti nad okoli 2000 m v Julijcih, snežilo na trdo podlago starega snega in novi, suh sneg se bo z njo le slabo sprijemal. 

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.