Arso s slabimi novicami: Čutili bomo vpliv "meteorološkega pirha"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Meja sneženja bo v nedeljo, ko se bomo znašli v čistem središču "velikonočnega pojava pirha", padla.
Oglej si celoten članek

"Velikonočni vikend nam letos ne bo postregel pirhov in potic le na mizi, temveč tudi v vremenu," napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. 

V soboto bomo namreč čutili vpliv "meteorološkega pirha", kot so poimenovali območje s hladnim zrakom v višinah. Kaj prinaša? "Nestabilno vreme, oblačnost in posamezne krajevne plohe," pojasnjujejo vremenoslovci.

Več padavin napovedujejo na severu države, hkrati bodo tudi jutranje temperature precej nizke, od -1 do 5 °C.

Foto: Arso Vreme

Podnevi se bo ogrelo na temperature od 8 do 12 °C, na Primorskem pa bo pričakovano topleje, do 14 °C.

Kako bo v nedeljo?

"V nedeljo se bomo znašli v čistem središču 'velikonočnega pojava pirha' - višinskega ciklona," pojasnjujejo meteorologi Agencije RS za okolje. Plohe bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, zopet bo več dežja na severu. Znova bo več jasnine na Primorskem, a bo pihala šibka burja.

"Oblačnost se bo lahko trgala. Temperature bodo podobne kot dan prej. Nad 1000 m nadmorske višine bodo padavine lahko tudi v obliki snega," opozarjajo.

V ponedeljek otoplitev

V ponedeljek nas bo "pirh" zapustil in se pomaknil proti jugu, zato se bo začelo počasi jasniti, več sonca bo zopet na Primorskem. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 16 °C, napovedujejo na Arsu.

xxx

Čaka nas pravo aprilsko vreme

A ne za dolgo - že v torek nas bo prešla oslabljena hladna fronta. Pooblačilo se bo, sredi dneva in popoldan bodo večji del Slovenije zajele krajevne plohe. 

V sredo bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo prineslo suho in sončno vreme, a bo ta vpliv že v četrtek oslabel.

Nova hladna fronta nas bo namreč prešla že v četrtek popoldan ali v noči na petek, zatem se bo nad naše kraje znova razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo prineslo toplejše in suho vreme.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:16 8. April 2023.

    Ja, logično, ker je žal še vedno Premalo Globalnega Ogretja Ozračja, v katerem živimo že cca 4500 let !!! ! …

  • 21:17 7. April 2023.

    Kaksne bedaste primerjave.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.