Arso svari, spremljajte opozorila!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V soboto, nedeljo in ponedeljek bo Slovenijo zajelo obilno deževje.
Oglej si celoten članek

Foto: Arso oranžni alarm Po daljšem obdobju suhega vremena se bo vremenska situacija ob koncu tega tedna spremenila, opozarja Agencija RS za okolje, ki je za nedeljo izdala oranžni alarm. Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje. Z močnimi južnimi do jugozahodnimi vetrovi bo k nam več dni zapored dotekal topel in zelo vlažen zrak. V nižinah lahko pričakujemo zelo vetrovno vreme. 

Prve padavine bodo zahodne kraje zajele že v petek. Močnejše padavine pa pričakujejo predvsem v soboto, nedeljo in ponedeljek. "Težišče padavin bo sprva na zahodu, potem pa tudi na jugu in v osrednji Sloveniji. Močno deževje bo zajelo tudi Furlanijo-Julijsko krajino in avstrijsko Koroško," napovedujejo vremenoslovci. 

Po prvih ocenah lahko v celotnem tem obdobju pade v zahodni Sloveniji od 200 do 400 litrov dežja na kvadratni meter, v osrednji in južni Sloveniji pa od 100 do 250 litrov na kvadratni meter. "Konec tedna bodo hitro in močno narasle reke v večjem delu države. Kljub trenutni mali vodnatosti rek bodo možna tudi poplavljanja rek na več območjih po državi," opozarjajo. V prihodnjih dneh bodo objavili podrobnejše napovedi razporeditve in intenzitete padavin. Priporočajo spremljanje aktualni opozoril in napovedi. 

Foto: Arso vreme napoved padavine

Danes še toplo, v petek že dež

Danes bo povečini sončno, v severovzhodni Sloveniji popoldne in zvečer zmerno oblačno. V Prekmurju lahko pade kakšna kaplja dežja. V višjih legah severovzhodne in severne Slovenije se bo krepil severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Jutri se bo v severnem delu Primorske pooblačilo, ponekod v Posočju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

V petek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugje bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. V soboto se bo povsod pooblačilo, dež se bo v zahodni polovici Slovenije okrepil in razširil na večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Foto: Arso vreme napoved padavine dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:09 24. Oktober 2018.

    in iz slona se bo rodila miš

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.