Asfalt usoden za delavca

Foto: Žurnal24 Dvigalo, s katerega je 59-letni delavec padel približno 3,4 metra v globino na a
V obratu večjega podjetja na Ravnah na Koroškem se je zgodila delovna nesreča, ki je zahtevala življenje 59-letnega delavca. Ali je nesrečo povzročila malomarnost?
Oglej si celoten članek
Nesreča se je zgodila v petek zjutraj, ko se je omenjeni delavec, doma z Raven na Koroškem, kot vodja mostnega dvigala po lestvi vzpenjal v delovno kabino. Po notranjih letvah se je povzpel do mesta, kjer so zaradi poškodb lestve, do katerih je prišlo včeraj dopoldne, manjkale tri letve, pred dvema dnevoma pa je bil zvit tudi varnostni obroč. Delavec je iz neznanega vzroka od tam padel približno tri metre in pol nazaj v globino in pristal na asfaltnih tleh. Poškodbe, ki jih je utrpel, so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili s slovenjgraške policijske uprave.

Preiskovalna sodnica iz Slovenj Gradca je odredila sodno obdukcijo trupla. Kriminalisti, ki so v navzočnosti preiskovalne sodnice in državne tožilke opravili ogled kraja delovne nesreče, bodo po vseh zbranih obvestilih, pričevanjih in dokazih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti  zoper odgovorno osebo podjetja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.