Astronomske kazni

Foto: Žurnal24 Medobčinski radar pokriva sedem občin (Naklo, Tržič, Cerklje na Gorenjskem, Jeze
Radar. Vozniki naj bi bili zaradi prehitre vožnje dolžni tudi več tisoč, še neznani rekorder celo 16 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Za 16 tisoč evrov plačilnih nalogov naj bi od medobčinskega inšpektorata prejel voznik iz okolice Kranja. Tako visoka kazen naj bi se nabrala na račun izrečenih kazni za nazaj, njegov primer, ko naj bi se nabralo za več tisočakov kazni, pa naj ne bi bil edini.

V enem letu
• Medobčinski radar je v enem letu izmeril 7.000 prekoračitev hitrosti. • Rekordno prekoračitev za 58 kilometrov na uro je zaznal na Zarici.
• Sodniku za prekrške je bilo predanih 100 obdolžilnih predlogov. • 96 lastnikov vozil je medobčinski inšpektorat pozval, naj razkrijejo identiteto voznika, ki je kršil omejitev. V nasprotnem primeru jim grozi dodatna kazen 500 evrov.

Za zdaj govorice
Voznikov s tako ekstremnimi globami nam ni uspelo najti. Z vprašanjem, ali omenjeni zneski držijo, smo se obrnili tudi na medobčinski inšpektorat, vendar nismo prejeli jasnega odgovora.

“Ne morem ne potrditi ne zanikati,”
pove vodja medobčinskega redarstva Slavko Savič. “Teoretično je sicer možno, ampak skorajda ne verjamem, ker bi se prejemnik kazni zagotovo pritožil,” razmišlja. Pravi tudi, da podatkov o skupnih vsotah izrečenih kazni posameznikom nimajo, niti jih ne bi razkrivali. Govorice bi lahko preverili le, če bi imeli na voljo konkretna imena, doda.

Lahko so pretirane
Da so govorice o visokih zneskih lahko pretirane, kaže primer Pizzerije Tonač. Na račun razvažanja hrane naj bi bila njena služba dostave hrane med večkrat ujetimi na občinski radar, vendar pa Marko Tonač to zanika. “Ni veliko. Trije šoferji so dobili po tri točke. Tudi žena nekaj. Je pa zanemarljivo glede na to, da na dan naredijo 200 kilometrov,” pravi.

Našli pa smo družino z Orehka, ki je skupno dobila za 1.500 evrov kazni. “Nekaj smo jih že plačali, na nekaj plačilnih nalogov smo se pritožili,” pove sogovornik, ki ne želi biti imenovan. Grozi mu tudi 11 točk. “Rajši bi porabili denar za kaj drugega,” potoži, sporno pa se mu zdi, da so redarji merili brez pooblastila za vpogled v register. Če bi kazen za prehitro vožnjo maja dobil pravočasno, prekrška zagotovo ne bi ponovil, trdi.

Iščejo voznike
Kranjski medobčinski inšpektorat je izdajo plačilnih nalogov za nazaj v glavnem končal. Nekaterim voznikom še ugotavlja identiteto, zato je lastnike vozil pozval, naj jih razkrijejo, sicer jih čaka dodatna kazen. Ugotavlja pa, da je število kršitev hitrostnih omejitev padlo za okrog četrtino. “Nekaj na račun vremena, zagotovo pa tudi na račun kazni in spremembe navad voznikov,” ocenjuje Savič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.