Avstrija na del meje postavila bodečo žico

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Špilju na meji med Avstrijo in Slovenijo le nekaj metrov od sprejemnega centra Šentilj so postavili bodečo žico.
Oglej si celoten članek

Ker so begunci in migranti, ki so zapustili namestitveni begunski center v Šentilju, skušali preskočiti dolgo vrsto za sprejem v Avstrijo s hojo ob avtocesti, so Avstrijci tam namestili bodečo žico. Deloma je bila ta ob avtocesti nameščena že v minulih dneh, kot poroča avstrijska agencija APA pa so dodatno namestili še vzhodno od sprejemnega centra.

Ob robu pirinske avtoceste so sicer ves čas prisotni tako avstrijski policisti kot tudi vojaki, ki so prestregli prišleke, ki so želeli zaobiti vrsto.

Razen občasnih nestrpnosti zaradi dolgega čakanja na sprejem v Špilju - nekateri begunci so na slovensko-avstrijski meji morali v minulih dneh tudi prenočiti - sprejemanje poteka nemoteno. Po začetni registraciji sicer vse begunce z avtobusi prepeljejo v notranjost Avstrije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:32 4. November 2015.

    Kako jih meniš pred ograjami ustaviti in umiriti, ko se bodo hoteli na silo spraviti čez? Streljati po njih? Madžarska …

  • 21:37 3. November 2015.

    Ograja deluje! Poglej si madžarsko, čez noč je ratal tam mir!!!!<br /><br /><br />Nujno rabimo fizične ovire na celotni južni …

  • 19:33 3. November 2015.

    Točno tako.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.