Avstrijca prepeljali v Gradec

Foto: GARS Jesenice
Foto: GARS Jesenice
29-letnika, ki je v četrtek bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo, so prepeljali v Gradec. Ostal bo brez vozniškega dovoljenja.
Oglej si celoten članek

29-letni avstrijski državljan, ki je v noči na četrtek bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo, je bil v petek odpuščen iz bolnišnice na Jesenicah ter prepeljan na kliniko Sigmunda Freuda v Gradcu. Moški je duševno bolan in mu bodo vzeli vozniško dovoljenje.

Na vprašanje, zakaj tega niso storili že do sedaj, je Gerhard Lecker s štajerske deželne policijske uprave pojasnil, da morajo biti za ta ukrep duševni problemi neposredno povezani z nezmožnostjo upravljanja avtomobila.

Moški je bil sicer po poročanju avstrijskega Kronezeitung na kliniki v Gradcu že šestkrat. "Od leta 2008 je trpel za shizofrenijo, slišal je dva glasova, svojega in tujega," je za časnik povedal eden od njegovih znancev.

V jeseniški bolnišnici se medtem še vedno zdravita dva policista, ki ju je včeraj obiskal tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger ter minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:10 6. Januar 2013.

    Tujci ki prihajajo k nam bi morali na meji narediti psihotest. Norcev imamo že sami dovolj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.