Avstrijci jih pošiljajo k nam, mi Avstrijcem

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Avstrijski varnostni organi so na območju Plača prijeli devet oseb in jih poslali v Slovenijo. Naši jih nočejo, ker Avstrijci tujcev niso k nam poslali v skladu s sporazumom o prevzemu oseb na skupni meji,
Oglej si celoten članek

"Avstrijski varnostni organi so nas včeraj ob 13.55 uri obvestili, da so na območju Plača prijeli devet oseb, ki bi naj nedovoljeno vstopile iz naše države v njihovo in da jih bodo zavrnili nazaj v Slovenijo," pojasnjuje Miran Šadl iz PU Maribro.

Dodaja, da so, glede na to, da so bili tujci prijeti izven območja mejnega prehoda na t.i. zeleni meji, naši policisti od avstrijskih varnostnih organov, zahtevali, da za navedene osebe pošljejo pisno najavo na podlagi sporazuma med vlado Slovenije in avstrje o prevzemu oseb na skupni meji.

"Na podlagi dokazov, ki bi jih morali AVO posredovati slovenskim policistom bi se nato odločalo ali bomo tujce v skladu s sporazumom tudi prevzeli ali ne," pojasnjuje Šadl. 

Ob 19. so šli čez Šentilj

Sinoči okoli 19. ure so policisti na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj opazili gibanje skupine oseb iz  Avstrije v smeri Slovenije.

"Ko so vstopili na teritorij naše države so policisti izvedli identifikacijske postopke in z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za opisano skupino tujcev, ki so jo AVO prijeli na območju Plača," pojasnjuje Šadl. "Ugotovili so tudi, da so tujce v našo državo napotili AVO."

Dodaja, da je slovenska policija v dosedanjih postopkih ugotovila, da je dejanje AVO nedopustno in brez vsake pravne podlage. "Zaradi opisanega nespoštovanja predpisanih protokolov bomo vse te tujce poizkušali, v skladu s sporazumom o prevzemu oseb na skupni meji, vrniti v Avstrijo," še navaja Šadl. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.