Avtobus z otroki čelno trčil v avtomobil

Foto: Anže Zadravec
Foto: Anže Zadravec
Ponoči so se razmere na območju Elektra Maribor poslabšale. Brez elektrike je okoli 6.200 odjemalcev. V dveh nesrečah avtobusa udeleženi otroci.
Oglej si celoten članek

Potem ko so elektromonterji na območju Elektra Maribor v torek zvečer napajanje omogočili že skoraj vsem odjemalcem, z izjemo okoli 2.400 na območju Poljčan, Zreč in Selnice, so se ponoči razmere znova nekoliko poslabšale. Brez elektrike je namreč spet ostalo 7.700 odjemalcev, pred pol ure pa je bilo brez napajanja še okoli 6.200 odjemalcev.

Z Elektra Maribor ob tem sporočajo, da drevje še vedno pada, nov dež dodatno vpliva na močno poledenelost naprav in ivje, ki povzročata zemeljske stike. Zato kljub velikim naporom vseh ekip nastajajo dodatne poškodbe omrežja in novi izpadi.

Avtobus z otroki zapeljal s ceste

Padla drevesa povzročajo tudi težave na cestah v regiji. Neprevozna je cesta Podvinci–Spodnji Velovlek na ptujskem območju, saj je čez cesto padlo drevo.Pri tem je šolski avtobus z otroki zapeljal s ceste in obtičal ob njej.

Motena oskrba z vodo

Še vedno je motena oskrba z vodo na nekaterih območjih Haloz in Mariborskega vodovoda. Ta oskrbuje z vodo prebivalce 16 občin Zgornjega Podravja, po zadnjih podatkih pa je brez nje še vedno okoli tisoč ljudi na širšem mariborskem območju.

Na Celjskem brez elektrike več kot 3000 odjemalcev

Na celotnem območju, ki ga pokriva Elektro Celje je bilo ob 16:00 brez napajanja 2.394 odjemalcev.

Oskrba z električno energijo je motena pri 814 odjemalcih na območju Koroške, na območju Šaleške doline pri 597 odjemalcih, v Savinjski dolini pri 539 odjemalcih, na območju Jakoba pri Šentjurju, Trnovlje pri Socki pri 268 odjemalcih in na območju Planine (Dežno, Marof, Jurklošter) pri 176 odjemalcih.

Najbolj prizadeta so območja Velenja, Savinjske doline, Koroške – predvsem Mislinja, širše Celjsko območje ter Planina – Marof – Jurklošter.

Z Elektra Celje še sporočajo, da so prejeli dodatne agregate. Iz Madžarske so prejeli 3 agregate, s strani Slovenske vojske pa še en dodaten agregat. Po en agregat so prejeli tudi s strani podjetij Alstom in Kamnoloma Paka ter enega iz Bolnice Celje. Nameščen je tudi dodaten agregat, prejet s strani kooperanta Jožeta Čakša.
 
"Določene agregate premeščamo na druge transformatorske postaje, predvsem odjemalcem, ki so že dlje časa brez napajanja električne energije. Tako smo namestili agregate na TP Požarski Jarek, TP Primož Tratnik, ki nam pokriva kar 10 transformatorskih postaj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.