“Avtocesta bo jeseni”

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Gorenjska avtocesta. Odprtje odseka naj bi zamujalo za en mesec ali več.
Oglej si celoten članek

Dela. Avtocestni odsek od Peračice do Podtabora bo predvidoma namenu predan konec septembra ali v začetku oktobra – sodeč po napovedih predstavnikov Družbe za avtoceste v RS (Dars), ki so se odzvali na pismo zaskrbljenega bralca Žurnala24.

Dvom o predvidenem roku

“Vsak dan se vozim mimo nedokončanega odseka gorenjske avtoceste in se sprašujem, ali bo ta res dokončan do konca avgusta, kot so pred meseci zatrdili na Darsu,” je zapisal bralec. Zanima ga, kdaj bodo dela končana po novem: “Počasi postaja vsakomur, ki se pelje mimo, jasno, da 31. avgusta to gotovo ne bo.” Na Darsu so to priznali, a poudarili, da od prvotno določenega roka ne bodo veliko odstopali – kljub zapletom, s katerimi so se spopadali v preteklosti.

Težave so preteklost

Na Darsu so spomnili na težave družbe SCT, zaradi česar so se popolnoma zaustavila dela v predoru in na viaduktu Ljubno. Pri tem so še poudarili, da jim je v razmeroma kratkem času nalogo uspelo predati Primorju. Za kratkotrajno zaustavitev del je bil kriv tudi zaplet z lastnikom parcele ob vznožju viadukta Peračica, so dodali, prvotnega roka pa ne bodo bistveno zamudili. “Po zdajšnjem načrtu izvajalca bi bila dela lahko končana, preostala polovica avtoceste med Peračico in Podtaborom pa prometu predana predvidoma kmalu po začetku letošnje koledarske jeseni,” so sklenili.

Del ne bo konec

S tem del na gorenjski avtocesti letos ne bo konec. “Za letošnjo jesen je načrtovana obnova voziščne konstrukcije na odseku gorenjske avtoceste Lipce–Lesce skupaj z viaduktom Moste ter zamenjava asfalta in hidroizolacije na viaduktu Podmežakla. Dela bodo trajala predvidoma mesec in pol, promet pa bo potekal po enem pasu,” so napovedali 
na Darsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.