Avtomehanik iz požara rešil šefa

Foto: Pixsell Požar avtomehanične delavnice na Murterju. Foto: Pixsell Požar avtomehanične delavnice na Murterju. Foto: Pixsell Požar avtomehanične delavnice na Murterju. Foto: Pixsell Požar avtomehanične delavnice na Murterju.
Lastnik avtomehanične delavnice v Betini na hrvaškem otoku Murter in njegova žena se lahko le 26-letnemu podrejenemu zahvalita, da sta ostala živa v požaru delavnice.
Oglej si celoten članek

V požaru avtomehanične delavnice lastnika Robija Jakovčeva je zgorelo sedem avtomobilov in vsa opreme delavnice. Zagorelo je okrog 11.20, zaradi zaprtega prostora in prisotnosti bencina pa se je požar zelo hitro začel širiti po delavnici.

Šestindvajsetletni avtomehanik Ante Vukas je, kot poroča 24sata.hr, z roko razbil okno in pobegnil ognjenim zubljem, nato pa je še v drugem prostoru razbil steklo in tako omogočil, da sta se lastnik in njegova žena lahko rešila. Kot so ob tem povedale priče, bi oba po vsej verjetnosti v požaru umrla, če ju ne bi rešil Vukas.

"Vse se je dogajalo zelo hitro, morda v nekaj desetih sekundah. Sedel sem v avtomobilu, ko je izbruhnil požar. Ta mi je onemogočal, da bi pobegnil iz delavnice. Bilo je zelo vroče in ni bilo časa za razmišljati. S komolcem sem razbil steklo in pobegnil skozi okno. Vedel sem, da se v drugem prostoru nahajata Robi in njegova žena Sandra. Vzel sem platišče in ga vrgel v okno, tako da sta lahko pobegnila," je za omenjeni portal dejal Ante.

V gašenju požara je bil ranjen en gasilec. Ker se je reševalno vozilo pokvarilo na poti iz Šibenika na Murter, pa so morali poškodovance v bolnišnico prepeljati v gasilnem vozilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.