Avtoprevoznikom vračilo cestnine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dodatna omejitev za tovornjake v predoru Karavanke ostaja, z Avstrijci dosegli delni dogovor, blokada avtoprevoznikov še vedno v zraku.
Oglej si celoten članek

"Do nadaljnjega ni preklica zapore," nam je nekaj minut pred 22. uro sporočil predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, Andrej Klobasa. Potrditve navedb prometnega ministra Patricka Vlačiča, da so z Avstrijci dosegli delni dogovor, z avstrijske strani namreč nimajo, je še dodal.

"V petek bomo še skušali govoriti z avstrijskim prometnim ministrstvom in predstavniki Asfinaga ... bomo videli, kaj bo," je bil kratek.

Avstrijci pripravljeni vrniti cestnino?

Avstrijski Asfinag, ki je v predoru Karavanke v času turistične sezone enostransko uvedel dodatne omejitve za tovornjake, je nekoliko popustil, zato so popoldan s prometnega ministrstva sporočili, da je blokada odpovedana.

A očitno so bile napovedi z ministrstva prenagljene, saj, kot je še dejal Klobasa, "so pogajanja trenutno na zelo zapleteni točki".

Asfinag je sicer glede na današnje sporočilo prometnega ministrstva pripravljen tudi v času dodatne 10-urne prepovedi vožnje za tovorna vozila omogočiti prevoz tistim s hitro pokvarljivim ali nevarnim tovorom. Tistim tovornim vozilom, ki jih bodo preusmerili s Karavank (preusmerjali jih bodo na Šentilj), pa bodo povrnili plačano cestnino, so sporočili z ministrstva za promet.

Ni še konec

Vlačič bo vprašanje enostranske odločitve glede predora še naprej reševal z avstrijsko kolegico Doris Bures.

"Po našem mnenju se morajo vsi ukrepi, povezani z usklajevanjem obratovanja in vzdrževanja predora Karavanke, dogovoriti na ustreznem nivoju dvostransko, kot to določa 13. člen pogodbe med Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo in Republiko Avstrijo o cestnem predoru skozi Karavanke, in ne enostransko," so znova poudarili na ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:17 5. Avgust 2011.

    Vse skupaj je navadna demagofija in jalovo napenjanje mišic., saj v vikendih (istočasno) velja v sezoni tudi pri nas prepoved …

  • 23:10 4. Avgust 2011.

    Čez Karavanke na drugo stran (holala uri olari holala uri)

  • 19:01 4. Avgust 2011.

    a bodo meni tudi kaj vrnili, ko manj obremenjujem ceste in okolje?!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.