Avtor posnetkov se je sam javil policiji

Foto: You tube
Foto: You tube
Avtor dveh videoposnetkov, ki so včeraj vznemirili slovensko javnost, je 28-letni Mariborčan, ki si je privoščil "neokusno" šalo.
Oglej si celoten članek

"Avtor posnetkov na You Tube želel namenoma vznemiriti uporabnike in izzvati negativne odzive," po objavi videoposnetkov, ki sta bila pred kratkim objvaljena na You Tube in vznemirila slovensko javnost odgovajra Vesna Drole z Generalne policijske uprave.

PREBERITE: 

Posnetka prikazujeta različne uradne objekte v Sloveniji ter fotografije nekaterih politikov, eden od njih pa se zaključi s trditvijo, da je čas za Ljubljano in Maribor.

Grozi mu do tri leta zapora

"Njihov avtor, 28. letni Mariborčan, se je včeraj sam javil policiji in sporočil, da je posnetke objavil z namenom, da bi z objavo namenoma napačnega sporočila ostale udeležence sprovociral v odzivih," je pojasnila Droletova. 

Neokusen poskus šale, ki ga je avtor sicer kasneje obžaloval, je sprožil ukrepanje pristojnih služb, zato bo proti njemu vložena kazenska ovadba za kaznivo dejanje zloraba znamenja za pomoč in nevarnost, za katero je zagrožena kazen do tri leta zapora.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 35

  • 09:08 31. Marec 2016.

    Žalostno v tej zgodbi je ,da bo Mariborčan dobil višjo kazen za dejanje kot Radan,ki je ubil ljudi! Mariborčan želel …

  • Koliko mu je ustrahovalni propagandni stroj ki potrebuje politične pike plačal da je šel to neumnost naredit? Več strašenja, več …

  • 23:38 30. Marec 2016.

    Temu stručkotu dati 2 leti pogojne ali, da opravlja družbeno koristno delo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.