Babica v zapor za devet mesecev

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Sodišče je babico koroške deklice obsodilo na devet mesecev zapora.
Oglej si celoten članek

Babica koroške deklice, katere stari oče je bil osumljen spolnega nadlegovanja, je priznala svojo vpletenost v enem izmed najbolj razvpitem primeru zadnjih let. Sodišče jo je obsodilo na devet mesecev zaporne kazni. Prestajala jih bo doma.

Narok za vodjo svetovalnice Akcija! Matica Munca, njegovo ženo Jernejo Munc in sodelavko svetovalnice Natalijo Markač so preklicali, nov narok pa bo 29. avgusta.

Oče je že v zaporu

Spomnimo, petletno deklico so pred njeno materjo in drugimi sorodniki skrivali dobro leto in trdili, da jo dedek spolno zlorablja, kar na sodišču ni bilo dokazano. K materi se je deklica vrnila lani. Vsi štirje naj bi pomagali dekličinemu očetu Boštjanu Kakerju, ki pa zaradi skrivanja svoje hčerke že prestaja zaporno kazen.

15. marca lani je bil namreč obsojen sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe in zanemarjanja otroka. Kakerja je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu obsodilo na tri leta in pol zapora, Višje sodišče v Mariboru pa mu je po pritožbi kazen znižalo na dve leti in osem mesecev zapora. Sodba je postala pravnomočna konec lanskega decembra, Kaker pa je na prestajanju zaporne kazni na Dobu od 28. januarja letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:29 9. September 2013.

    Kaj pa kvazi psiholog Munc, ki je babico napeljal k temu, da je otroka skrivala. Se bo tudi on znašel …

  • 18:02 9. Julij 2013.

    Malo manj - a ne bistveno od pokvarjene Hilde... Resnost kaznivega dejanja in predvsem posledice pa so nepremerljive.<br />Naše sodstvo …

  • 13:07 9. Julij 2013.

    Koliko bodo dobili zapora pa tisti,ki so uničili Slovenijo in njene državljane v 20. letih?Ne se bat palica ima dva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.