Bahunu grozi do 5 tisoč evrov globe

Foto: Žurnal24 Drago Bahun, nekdanji prvi nadzornik Pošte Slovenija (desno) meni, da je bil izr
Pošta. Z ministrstva: Ločenih mnenj pravnikov nismo prejeli in jih ne moremo komentirati.
Oglej si celoten članek

"Zneska vam ne moremo razkriti, saj gre za poslovno skrivnost." Tako se na Pošti Slovenije, ki jo vodi Aleš Hauc, izvijajo vprašanju, koliko sta družbo stali dve ločeni pravni mnenji o zakonitosti izračuna Haučeve plače. Če bo ministrstvo za gospodarstvo (MG) kljub temu dokazalo, da so na Pošti uporabljali napačno formulo za izračun plače poslovodstva, bo to po žepu močno udarilo tudi nadzornike.

Zakon o plačah direktorjev v državnih podjetjih namreč določa, da se z "globo od štiri do pet tisoč evrov kaznuje nadzornike, ki glasujejo za sklenitev pogodbe", ki ni v skladu s tem zakonom. Če plača ni usklajena v roku, pa jim grozi celo predčasna razrešitev. Na MG pravijo, da pravnih mnenj Pošte še niso prejeli in jih zato ne morejo komentirati, ne povedo niti, kako bodo ukrepali, saj postopki še niso končani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.