Luksuznega vrta na strehi Banke Slovenije ne bo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ponudbe so bile trikrat do štirikrat previsoke, zato Banka Slovenije ne bo šla v ureditev terase in prenovo paviljona na strehi.
Oglej si celoten članek

Na Banki Slovenije so razmišljali, da bi na strehi bi uredili pohodno teraso, s čimer bi spet lahko začeli uporabljati paviljon na strehi. Sredi marca so objavili javno naročilo za tri sklope del, gradbeno-obrtniško-inštalacijska dela, pohištveno opremo in zunanje rastline. Prispele ponudbe za prvi sklad del so vredne od 396 tisoč do 495 tisoč evrov z DDV, za preostala dva sklopa pa po nekaj deset tisoč evrov, so poročale Finance. 

"V Banki Slovenije med drugim skrbimo tudi za ohranjanje kulturne dediščine, kamor sodi tudi vzdrževanje naše stavbe na Slovenski 35, ki sodi pod okrilje Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Obnovo paviljona smo načrtovali iz razloga vzdrževalnih del na strehi v območju paviljona (med drugim statična razbremenitev tal v paviljonu), pri čemer smo preučili tudi možnost, da bi prostor, ki je bil v času gradnje zgradbe že leta 1923 opredeljen kot večnamenski vrt, vrnili v prvotno funkcijo skladno z usmeritvami Zavoda za varstvo kulturne dediščine. V ta namen je bil včeraj zaključen razpis in prispele ponudbe so pokazale, da te za vsaj tri do štirikrat presegajo ocenjeno vrednost investicije. V teh okoliščinah zato seveda ocenjujemo, da pogoji za nadaljevanje projekta nisi izpolnjeni," so pojasnili na Banki Slovenije. 

Na strehi so nameravali obnoviti obstoječi dostop na streho, delno odstranili streho in na novo tlakovali prvotno pohodno streho in teraso pred paviljonom. V paviljon bi namestili mize in stole, ter poskrbeli za zunanjo ozelenitev z namakalnim sistemom. Ploščad bi bila, skladno z zapisanim v projektni nalogi, namenjena dnevnemu druženju, manjšim neformalnim sestankom, predavanjem in v reprezentativne namene podjetja. V paviljonu so predvideni sprejemi, pogostitve, predstavitve in manj uradni sestanki za 25 gostov. 

Do zdaj so za projekt namenili nekaj več kot 15.000 evrov za projektno dokumentacijo. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:06 8. April 2022.

    PROKLETI IZKORISCEVALCI. ZA TO IMAJO DENAR A KO SO MENI CEZ NOC Z PREVARO DVIGNILI KREDIT V FRANKIH ZA SKORAJ …

  • 13:46 8. April 2022.

    Paviljon za pol milijona? Pa ti levaki so popolnoma izgubili razum! Za ta denar se lahko postavi 5 hiš zven …

  • 11:40 8. April 2022.

    Na biotehnični fakulteti na oddelku za hortikulturo bi jim tak projekt pripravili neprimerno ceneje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.