Banke mošnjička še niso odvezale

Foto: Žurnal24 Podpisana pogodba bo pomenila, da je Grep izpolnil stroge zahteve, ki so mu jih
Podjetje Grep, ki gradi stadion v Stožicah, kljub pričakovanjem danes s konzorcijem bank ni podpisalo 115 milijonov vredno posojilo za nadaljevanje gradnje in poplačilo podizvajalcev.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Financ namreč ne držijo trditve nacionalne televizije, ki je poročala, da je konzorcij bank Grepu dal zeleno luč za posojilo. Časniku so namreč iz NLB odgovorili, da pogodba danes še ni bila podpisana. Po neuradnih podatkih naj bi bila še ta teden.

Po poročanju TV Slovenija naj bi sicer največji delež, 45 milijonov evrov, zagotovila NLB, 10 milijonov naj bi prispevala NKBM. Denar naj bi prispevale še Factor banka, banka SID, Gorenjska banka, Abanka in Banka Celje.

Mestna občina Ljubljana je v začetku meseca podjetju Grep podaljšala rok za izgradnjo športnih objektov v Stožicah do 30. julija, torej za en mesec po prvotnem roku.

Zgrajeni stadion bo imel 16 tisoč sedežev, večnamenska športna dvorana pa 12.480. Betoniranje in gradnja stadiona potekata vsak dan, pogosto tudi do ene ure zjutraj, predvsem zaradi velikih količin betona, ki ga pri tem uporabljajo.

80 milijonom evrov, kolikor znaša vrednost gradnje športnih objektov po prvotni pogodbi, bo morala občina prišteti še sredstva za izgradnjo dodatnega igrišča in ogrevalne dvorane, za katera se je odločila pozneje. Odprtje trgovskega centra pa je predvideno za oktober naslednje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.