Banke se bodo iz godlje reševale same

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vzpostavili sklad za reševanje bank, kamor bodo vplačale odstotke od depozitov.
Oglej si celoten članek

Minister za finance Dušan Mramor je napovedal vzpostavitev sklada za reševanje bank. Ta se bo financiral s prispevki bančnega sektorja, "zdaj pa je bilo vse na bremenu davkoplačevalcev," je pojasnil Mramor.

Banke bodo v sklad vplačale 2,3 odstotka od depozitov, v primeru potrebe po dokapitalizaciji pa bodo lahko koristile ta denar. "Sredstva se za reševanje bank lahko uporabijo le, če za njihovo uporabo obstoji javna korist," pojasnjujejo na vladi. Vplačila se bodo izvedla v prvih treh mesecih prihodnjega leta, s skladom pa bo upravljala Banka Slovenije. 

Vlada je predlog zakona o skladu za reševanje bank danes potrdila in ga poslala v obravnavo v državni zbor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • STF
    12:22 5. December 2014.

    Torej same se resujejo tako, da tvoj denar trgajo v sklad? HAHA Kako je to drugace kot ce ti denar …

  • 22:24 4. December 2014.

    Recite ne vsem oblikam kapitalističnega režima. To pa počnejo slovenski kapitalisti:<br /><br />http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174307899<br />http://razkrinkan-sintal.blogspot.com/

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.