Banki povzročili za pet milijonov škode

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Sporni krediti. Kriminalisti so tožilcu ovadili osem odgovornih v eni izmed bank, neuradno naj bi šlo za Hypo Alpe-Adria-Bank.
Oglej si celoten članek

Zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti so kriminalisti na okrožno državno tožilstvo ovadili osem osumljencev, starih od 38 do 59 let; po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za zaposlene in člane nekdanjega vodstva banke Hypo Alpe-Adria-Bank.

Brez zavarovanja

"Osumljeni naj bi pri pripravi in odobritvi lombardnih kreditov in terminskih poslov določeni osebi pridobili premoženjsko korist in banki povzročili za več kot 4,7 milijona evrov škode," so povedali na Policijski upravi Novo mesto. Kot so pojasnili, so osumljenci omogočili, da ob zapadlosti kreditov oziroma v času, ko zavarovanje kreditov ni bilo več ustrezno in zadostno, banka od te osebe ni zahtevala vrnitve kredita in plačila obresti ali izvedla drugih ukrepov. V imenu banke so s to osebo sklenili nove pogodbe in anekse brez ustreznega zavarovanja.

Poleg osmerice so kriminalisti zaradi nepravilnosti pri pripravi kreditne dokumentacije ovadili tri ljudi, zaposlene 
v banki.

Neuradno: Hypo

Na na banki Hypo Alpe-Adria-Bank nam informacije, da naj bi šlo za njihovo banko, niso potrdili, je pa znano, da so aprila letos vložili civilne odškodninske tožbe proti nekdanjim članom vodstva Božidarju Španu, Antonu Romihu, Andreju Potočniku, Andreju Lahu, Urbanu Golobu in Andreju Oblaku, od katerih bodo terjali škodo, ki so jo ti banki povzročili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:35 10. Oktober 2013.

    Zakaj pa ne objavijo imen te osmih lopovov? Najbrž se jih bojijo. Uboga Slovenija, tukaj se samo krade in tožari, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.