Baričič direktor UKC z vsemi pooblastili?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) je izbral novega generalnega direktorja največje zdravstvene ustanove v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Na razpis se je prijavilo sedem kandidatov, pogojem ustreza pet. Med njimi je tudi sedanji v. d. direktorja Andrej Baričič. Ta največjo zdravstveno ustanovo vodi od 10. avgusta, ko je s funkcije odstopil Simon Vrhunec

Kandidiral tudi za generalnega direktorja ZZZS

Baričič je na današnji seji sveta prvič predstavil svoj program vodenja UKC. Baričič je ekonomist, nekdanji direktor Gea Collegea, v času Pahorjeve vlade pa je bil član nadzornega sveta UKC Ljubljana in nekdanji Nove Ljubljanske banke. Leta 2011 je neuradno kandidiral tudi za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Novega direktorja naj bi imenovali do 25. oktobra, soglasje pa mora dati še vlada. Gre za ponovljeni razpis, saj svet zavoda po prvem razpisu aprila letos ni izbral nobenega od prijavljenih kandidatov. Vmes so se sicer nekoliko spremenili pogoji za zasedbo mesta generalnega direktorja zavoda.

Bodo iskali tudi novega strokovnega direktorja?

Svet UKC Ljubljana je v začetku preteklega tedna razrešil tudi strokovnega direktorja UKV Sergeja Hojkerja. Očitali so mu objektivno odgovornost zaradi dogodkov na nevrološki kliniki. O odločitvi bodo glasovali, ko bo Hojker odgovoril na očitke. Rok ima do konca prihodnjega tedna. 

Svet UKC Ljubljana je zaradi dogodkov na nevrologiji razrepil tudi glavno medicinsko sestro Erno Kos Grabnar, ki jo bodo premestili na drugo delovno mesto. Istočasno bo vodstvo imenovalo tudi vršilko dolžnosti glavne sestre in bo objavljen tudi razpis za to mesto.  

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:27 23. Oktober 2015.

    toliko malo komentarjev...tu se vidi kje smo?...vse ostalo je pomembno...kar se dogaja pa že 20 let pa ne...res smo v …

  • 07:57 23. Oktober 2015.

    Po lopovu še večji lopov, bravo SLOLOPOVI.

  • 21:11 22. Oktober 2015.

    še slabše...Baričič naj bi menda zdravstveno zavarovanje plačeval v Avstriji http://live.finance.si/15018/%C5%A0ef-UKCL-Andrej-Bari%C4%8Di%C4%8D-doslej-zdravstveno-zavarovan-samo-v-Avstriji<br />Kam gre MOJ davkoplačevalski denar?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.