"Barve se s tanka ne da spraviti"

Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank Foto: A. Z. Roza tank
Neznanci so v noči na 8. marec tank, ki stoji pred Muzejem za novejšo zgodovino, prebarvali v rožnato in v cev tanka zataknili rože.
Oglej si celoten članek

Pobarvan tank so odkrili v jutranjih urah ob prihodu v službo, je dejala direktorica Katja Širok in poudarila presenečenje zaposlenih nad takšnim vandalizmom. Povoda za takšno dejanje po besedah Širokove še niso ugotovili, so pa povezali rožnato barvo tanka z razstavo Slovenke v dobi moderne, katere temeljna barva je tudi rožnata . So pa dogodek po uradni dolžnosti že prijavili policiji in pristojnemu ministrstvu.

"Zadeva je resna, saj ne vemo, kako bomo tank sploh spravili v prvotno obliko," je poudarila Širokova. Barvo je s tanka namreč nemogoče spraviti, zato ga bo verjetno treba prebarvati v prvotno barvo, je še dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 15:43 27. Marec 2012.

    Žurnalček ma probleme! :)

  • 09:14 14. Marec 2012.

    ne maram tankov.

  • 00:10 11. Marec 2012.

    Moja pacifistka, če bi se tebi želja uresničila , bi bila vsak dan na hrbtu proti svoji volji, ker tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.