Batman pri nas brez poostrenih ukrepov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ljubljanskem Koloseju bodo danes premierno predvajali novi film o Batmanu Vzpon viteza teme, a brez poostrenih varnostnih ukrepov. V multipleksu namreč niso bili obveščeni o tem, da bi obstajala nevarnost ponovitve dogodkov iz ZDA.
Oglej si celoten članek

"V času prikazovanja omenjenega filma, kar velja tudi za premiero, ne načrtujemo poostrenih nadzorov, saj nismo prejeli nikakršnih obvestil uradnih organov, da obstaja nevarnost ponovitve dogodkov iz ZDA v Sloveniji. Vzdrževanje reda in miru bo v Kolosejevih multipleksih kot običajno opravljala varnostna služba," so povedali pred premiero.

Poostren nadzor na premieri

Po krvavem napadu na premieri najnovejšega filma o Batmanu, ki se je zgodil minuli petek v kraju Aurora blizu Denverja, so v ZDA nemudoma poostrili nadzor v kinodvoranah, med drugim so prepovedali nošenje mask in kostumov. Studio Warner Brothers je odpovedal tudi premiero novega filma v Parizu.

Za poostren nadzor ob premieri filma so se odločili tudi v Nemčiji, prav tako so kinematografi pozvali obiskovalce, naj se odpovejo maskam in kostumom.

Dejanje 24-letnika spominja na stripe

Ameriški mediji so sicer po napadu ugotavljali, da dejanje 24-letnega mladeniča, ki je napad izvedel z granatami, s solzivcem, polavtomatsko puško, šibrovko in dvema pištoloma, spominja na epizode iz stripov in filmov o tem superjunaku. Novi film o Batmanu na primer vsebuje prizor, v katerem se zamaskiran napadalec s pajdaši pretihotapi na nogometni stadion ter s puškami in eksplozivom izvede napad na množico navijačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:44 26. Julij 2012.

    Kaj naj bi poostrili?<br />Američani nimajo šans pri poostritvi, saj te napada izvaja sama CIA oz sam vrh USA.<br />Tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.