Bavčar in Šrot čakata poštarja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Višje sodišče je včeraj odposlalo svojo odločitev o pritožbah Igorja Bavčarja in Boška Šrota.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče v Ljubljani je včeraj pozno popoldan odposlalo svojo pisno odločitev o pritožbah, s katermi poskušata Igor Bavčar in Boško Šrot izpodbiti obsodbo zaradi nepravilnosti ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza leta 2007.

Sodbo višjega sodišča bo Šrotu in Bavčarju še  danes odposlalo okrožno sodišče, ki je oba konec lanskega julija tudi obsodilo. Obsojena sta zaradi zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Pri tem pa Šrotu prisodilo pet let in deset mesecev zaporne kazni, Bavčarju pa sedem let zapora.

"Sodni red narekuje, da sodišče posamezne informacije javnosti posreduje šele, ko so o tem obveščene vse stranke v postopku," poudarjajo na okrožnem sodišču na vprašanje kako je Višje sodišče odločilo. Oziroma ali je Šrotu in Bavčarju uspelo s pritožbo izpodbiti sodbo njhovega sodišča.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.