Bavčar ponudil odstop

Foto: Žurnal24 Istrabenz je v doglednem času sposoben poplačati svoje dolgove, meni Bavčar.
Igor Bavčar je ponudil, da prostovoljno odstopi s položaja člana uprave Istrabenza, če se banke upnice dogovorijo glede prostovoljne poravnave dolgov.
Oglej si celoten članek
"S tem ravnanjem znova dokazujem, da nisem in ne želim biti ovira za doseganje tega cilja," je v obvestilu predsedniku nadzornega sveta Zoranu Boškoviću zapisal Igor Bavčar.

V obvestilu, ki so ga poleg Boškovića prejeli še konzorcij bank upnic in večji lastniki Istrabenza, je Bavčar poudaril, da je "v mandatih ves čas deloval v korist družbe in lastnikov", njegova prizadevanja v zadnjem času pa so bila namenjena prav ohranjanju Istrabenza.

"Naj na koncu posebej poudarim, da je Istrabenz dobra družba, s premoženjem in delujočimi podjetji, in da je v določenem času, ki je v takih primerih običajen, sposobna poplačati vse svoje dolgove in zato obstajajo vsi razlogi za to, da banke sklenejo prostovoljno poravnavo,"
zaključuje Bavčar.

Banke upnice o predlagani poravnavi še vedno razpravljajo, današnji sestanek pa naj bi bil zadnji, na katerem se bodo predstavniki bank izrekali o predlogu prostovoljne poravnave. Če dogovora ne bo, se bo Istrabenz že prihodnji teden soočil s prisilno poravnavo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.