Bavčar spustil policiste, kamor sodišče ni dovolilo

Foto: Žurnal24 Igor Bavčar in Aleksander Čeferin po preiskavi na Parmovi.
Igor Bavčar naj bi sam razkazal pisarne, kamor policistom sodišče ni dovolilo. Na kavi se je že dobil z Boškom Šrotom, kjer sta se zgražala nad včerajšnjo akcijo.
Oglej si celoten članek

"Kriminalisti so zasegli dokumentacijo samo na tistih lokacijah, ki so bile navedene v odredbah za hišne preiskave," na generalni policijski upravi zavračajo očitke Igorja Bavčarja, da naj bi policisti njegov Maksima Holding preiskovali s sodno odredbo, kjer naj bi bil naveden napačen naslov podjetja.

Prostovoljno
"Policisti so se preiskave poslovnih prostorov lotili z zakonito odredbo, vmes pa je osumljeni sam predlagal, da si skupaj ogledajo še prostore na sosednjem naslovu, kjer naj bi prav tako hranil dokumente. Če osumljeni policistu sam dovoli vstop, potem ne potrebuje še odredbe sodišča za preiskavo druge lokacije," razlagajo naši viri blizu policije.

 

Bavčar in Šrot na Parmovi

Na sedežu Maksime Holding naj bi se Boško Šrot in Igor Bavčar na prijateljskem sestanku zgražala nad političnostjo včerajšnje policijske akcije, ki ju je docela prerešetala in skušala kriminalizirati, pravijo naši viri iz krogov, blizu osumljenima.

Sodišče priznava napako
Ljubljansko okrožno sodišče, ki je odredbo izdalo, pa priznava, "da se bo napisala nova odredba, ker je nekje prišlo do napake; kar ni težava, bi pa nastala, če ne bi bilo dovolj razlogov za hišno preiskavo". Boško Šrot naj bi medtem na istem sodišču že vložil 184 milijonov evrov vredne tožbe zoper 7 bank, ki so mu zaplenile premoženje, kar je Žurnal24 napovedal že minuli teden.

Dokazi lahko padejo
Profesorica kazenskega prava Katja Filipčič razlaga, da listine, zasežene brez odredbe, sodišče med morebitnim sojenje lahko izloči kot nezakonite.

 
 

Sodišče ne more komentirati napake, ki je bila storjena. Sodnik je izdal zakonito odredbo.

Okrožno sodišče v Ljubljani

 
"Do obtožnice in sojenja res lahko pride na podlagi teh zaseženih dokazov, a zaplete se lahko med sojenjem, če oceni, da je bila odredba o hišni preiskavi oblikovana nezakonito," dodaja Filipčičeva.


Šrot toži banke
Šrot je že prejšnji teden vložil tožbe zoper tri banke, ki so mu zasegle delnice, o čemer smo že poročali v Žurnalu24. Zdaj pa je po poročanju Pop TV vložil tožbe še proti trem bankam. Od šesterice (Nova Ljubljanska banka, Banka Celje, Nova kreditna banka Maribor, A banka, Gorenjska banka in Probanka) zahteva 184 milijonov evrov odškodnine, ker so bile zasežene delnice po njegovem mnenju prodane za prenizko ceno.

Gospodarski minister Matej Lahovnik je tožbo že označil kot "zapoznelo reakcijo na včerajšnje dogajanje".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.