Bazen je pod vprašajem

Foto: Žurnal24 Dva milijona evrov bo letos OZG namenilo investicijam v zdravstvenih domovih, je
Kranj. Do poletja odločitev o bazenu v zdravstvenem domu in nov rentge
Oglej si celoten članek

Dogovor o nadaljnjem financiranju bazena v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj mora biti sklenjen najpozneje v pol leta, je na včerajšnji novinarski konferenci dejal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG), sicer bodo bazen zaprli. Prav tako naj bi še v prvi polovici leta kupili nov digitalni rentgenski aparat.

Bazen lahko ohrani le dogovor o sistemskem financiranju, h kateremu bi se obvezale kranjska in sosednje občine.
Jože Veternik

Nepriznan strošek
O zaprtju bazena v ZD Kranj se govori že več let. Predstavlja namreč strošek, ki ga zdravstvena zavarovalnica ne priznava, ZD Kranj pa sili v izgubo. Veternik je opozoril, da ga lahko ohrani le dogovor o sistemskem financiranju, h kateremu bi se obvezale kranjska in sosednje občine. Več bo znanega po sestanku s kranjsko mestno upravo še ta mesec.

Novi digitalni rentgen v ZD Kranj bo na podlagi pravkar odprtih ponudb stal najmanj pol milijona evrov, je ocenil Veternik, med letošnjimi investicijami pa izpostavil še obnovo kotlovnice in parkirišča v Tržiču, novo parkirišče v Škofji Loki ter obnovo prostorov medicine dela prometa in športa v Kranju ter na Bledu.

Veternik je včeraj potrdil uvedbo nedeljske in praznične zobozdravstvene službe s 6. februarjem.

Spremembe doživlja tudi sobotno dežurstvo. Po novem bosta na Gorenjskem poleg kranjske delovali še dve sobotni ambulanti; ena na območju Bleda, Radovljice in Bohinja, druga pa na območju Žirovnice, Jesenic in Kranjske Gore. Vse bodo odprte od 8. do 12. ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.