Bele strmine, 
alkohol in policija

Foto: Žurnal24 Aleksandar Lukić (Foto: Boštjan Tacol)
Nevarnosti pretijo, policija je opozorjena, čas je za akcijo.
Oglej si celoten članek

Dnevne vozovnice za smučarijo, če gledamo le ceno, so pri nas v primerjavi s tujino načeloma ugodnejše. A ko primerjamo dolžine prog, ugotovimo, da domači centri v ceni daleč prehitevajo tujino. Denimo Športni center Pohorje v primerjavi z Val Gardeno ali Mokrinami: kilometer smučarske proge pri nas stane 74 centov, medtem ko v Italiji oziroma Franciji tudi le 25 oziroma 36 centov (vsaj pol cenejši kilometer). Kar naenkrat občutek, da nekaj dobimo poceni, izgine.

Pobeg. Tujina pa se bo letos zdela še kako mamljiva. Pri združenju žičničarjev namreč že danes opozarjajo na zelo verjetno gnečo na slovenskih smučiščih med šolskimi zimskimi počitnicami. Slovenski šolarji bodo namreč počitnikovali naenkrat. Pri združenju napovedujejo, da bodo zato imeli težave z zagotavljanjem varnosti za toliko obiskovalcev. S takšnimi besedami in nesposobnostjo, da se do sezone pripravijo, nas praktično silijo, da namesto slovenskega smučišča raje izberemo kakšno okoliško.

Alkohol. Med samo smučarijo ljubitelji belih strmin radi posežejo tudi po alkoholnih pijačah. Nekateri se pri tem ne znajo brzdati in včasih popijejo tudi kakšen kozarec preveč. Tako ogrožajo sebe in druge uživače na smučeh. Policisti na smučiščih bi zato morali biti nekaj povsem vsakdanjega. Verjetno jih z merilcem hitrosti ne bomo videli in jih ne potrebujemo, vsaj kakšen z alkotestom pa ne bi bil odveč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.