Bellevue je prodan

Foto: Žurnal24 Kupec hotela Bellevue, podjetje Mawared International, je hotel že ogradil.
Lastnik hotela Bellevue je tudi uradno Mawared International. Zdaj že nekdanji lastnik Marjan Krajnc meni, da bo prenova hitra.
Oglej si celoten članek

"Lahko potrdim, da je prodaja zaključena in da je novi lastnik podjetje Mawared International," je o prodaji hotela Bellevue povedala Jacqueline Stuart, direktorica podjetja Slovenia Invest, ki je skrbelo za prodajo propadajočega hotela.

 

7

milijonov evrov je bila izhodiščna cena za hotel Bellevue.

Cilj hotel z lepo okolico
"S prodajo sem zadovoljen. Zagotovo bodo naredili zelo kakovosten hotel," je razložil nekdanji lastnik Bellevueja, direktor Študentskega servisa Maribor, Marjan Krajnc. Po njegovih besedah so že v neformalnih pogovorih ugotovili, da Ljubljana nima tako kakovostnega hotela s primerno okolico.

Mawared International je po Krajnčevih besedah še pred zaključkom prodaje želel dovoljenje za ograditev hotela. "Mislim, da so tukaj že imeli močno skupino tujih arhitektov in drugih analitikov, ki so proučevali mnoge vidike tega objekta, med drugim tudi, kako naj bi bil hotel na koncu videti," je dodal. Dogovorjene prodajne cene za hotel Krajnc ni želel izdati.

 

Propada že več let

Spomenik. Hotel Bellevue je bil za kulturni spomenik lokalnega pomena razglašen konec leta 2007. Zato je treba ohraniti na primer oba lesena paviljona z detajli, objekt pa mora biti prilagojen hotelski dejavnosti z restavracijo.

Poškodbe. Propadajoči hotel je preživel že nekaj požarov, ki so povzročili precej škode. V notranjosti je bilo še do nedavnega med drugim veliko smeti in igel.

"Stvar bo hitro gotova"
Začetek del je, pravi Krajnc, odvisen od gradbenih soglasij: "Moje mnenje je, da ko bodo enkrat imeli gradbena dovoljenja, bo stvar hitro gotova."

Za več informacij o načrtih, ceni in drugih podrobnostih smo vprašali tudi v podjetu Mawared International. Graham Leask, eden od direktorjev slovenske podružnice podjetja, je dejal, da bodo več o projektu povedali predvidoma prihodnji teden.

Kupec znan od februarja
Da bo kupec hotela Bellevue podjetje Mawared International, so v Slovenia Investu potrdili februarja. Pozneje so se pojavile tudi govorice, da se kupec umika. To sta tako Krajnc kot Stuartova zanikala. Krajnc je dodal, da je postopek trajal dlje zaradi ar in rokov plačila.

Po idejnem načrtu naj bi objekt razširili z dobrih tisoč tristo kvadratnih metrov na 10.799. Kot so že pred časom povedali v Slovenia Investu, naj bi ohranili historični pridih in ustvarili hotel s petimi zvezdicami. Imel naj bi 79 sob, od tega tri apartmaje, 87 podzemnih parkirnih prostorov, središče dobrega počutja z bazenom in konferenčno dvorano za 150 ljudi. Predvideni stroški obnove so 15 milijonov evrov.

Izhodiščna cena za prodajo hotela Bellevue je bila sedem milijonov evrov. Pri obnovi mora nov lastnik upoštevati spomeniško zaščito in s tem kulturnovarstvene pogoje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.