Bencin bo cenejši

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bencin bo cenejši, cena dizla pa ostaja enaka.
Oglej si celoten članek

Cene naftnih derivatov so bodo opolnoči spremenile. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 1,8 centa na 1,496, 100-oktanski bencin pa za 1,7 centa na 1,516 evra za liter. Cena dizelskega goriva se ne bo spremenila, tako bo treba tudi v prihodnje za liter odšteti 1,389 evra.

Znižala pa se bo cena kurilnega olja – za liter bo treba tako po novem odšteti 1,009 evra oziroma 0,2 centa manj kot doslej.

Cene naftnih derivatov v Sloveniji se določajo skladno z vladno uredbo, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.