Beović: situacija je kritična, nujne so omejitve na mejah

Foto: STA/Nebojša Tejić Bojana Beović
Bojana Beović meni, da je situacija pri nas že kritična in predlaga omejitve na mejah
Oglej si celoten članek

Vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović meni, da se nam v kratkem lahko zgodi veliko širjenje virusa. V zadnjih dneh je bilo namreč potrjenih več primerov covida-19, v ponedeljek trije, včeraj štirje.

"Vsak dan imamo, sicer posamezne, ampak ne tako maloštevilne vnose iz tujine in pri takšnem načinu obnašanja, torej z veliko druženja in neuporabo mask, je taka situacija zelo nevarna," je Beovićeva povedala za Večer. 

Pri vseh primerih je sicer znan izvor okužbe, a problem je več vnosov v različne dele Slovenije. Veliko vprašanje je, koliko ljudi se je okužilo od teh oseb.

Beovićeva meni, da bi bilo treba bolj omejiti prehajanje meja ter iti v podobne ukrepe, kot jih ima Hrvaška, ki od vseh potnikov zahteva kontaktne podatke. Svetuje čim manj potovanj in ne druženja z ljudmi, ki so pripotovali. "Če smo potovali in če zbolimo, je takoj potreben test in osamitev," opozarja Beovičeva.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 19:09 17. Junij 2020.

    Bojana, vroče, hladno in obratno. Vse je bilo pričakovano, oni pa malo z zamikom. Huda stroka.

  • 18:52 17. Junij 2020.

    In kaj ta ženska bluzi o "neuporabi mask"??? REKLI STE, DA NISO VEČ OBVEZNE!!!

  • 18:47 17. Junij 2020.

    Sedaj na vašo žalost ne boste mogli za vse kriviti Šarca! Če se okužba širi iz tujine k nam, ste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.