Besniški lepotec varnejši

Foto: Žurnal24 Ogled slapu Šum je zaradi nove ograje zdaj varnejši.
Lučaj od prizorišča Kostanovega piknika se skriva najvišji potoški slap.
Oglej si celoten članek

Konec tedna se je na Kostanovem pikniku v Zgornji Besnici pri Kranju spet zbralo tisoč in več obiskovalcev. Podoben obisk pričakujejo tudi prihodnjo nedeljo, ko bo tradicionalna ponovitev, marsikdo pa se od vrveža za trenutek umakne v sotesko Nemiljščice, kjer se skriva slap Šum. Pred dnevi so pot do njega zavarovali z novo ograjo, da bi sotesko približali širšemu občinstvu.

 

Kako do slapa

V Zgornji Besnici, na koncu naselja Nova vas, sta na desni strani kažipot in odcep proti slapu. Slap Šum spada med drseče slapove, visok pa je 22 metrov.

Zdaj varnejši
Slap Šum je sicer zelo priljubljena izletniška točka, vendar pa je Kranjčanom še vedno premalo poznan, sploh ker gre za najvišji potoški slap v Sloveniji. “Včasih je imel leseno ograjo, ki pa ni bila najbolj varna, ta zdaj je varnejša,” je dejal predstavnik turističnega društva Besnica Mihael Sušnik in ocenil, da nova kovinska ograja po strmi soteski in ob ponekod ozki poti vijuga dvesto metrov. Veseli ga, da bo slap v svojo ponudbo vključil tudi kranjski zavod za turizem.

Direktorica zavoda Natalija Polenec je opozorila, da vodeni obiski ne bodo zaživeli čez noč. “Treba je usposobiti vodnike,” je dejala, pri čemer pričakuje, da bo to že februarja prihodnje leto, in upa, da jim bo hkrati uspelo urediti krožno pot in popestriti gostinsko ponudbo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.