"Bili so razprodani!"

Foto: Žurnal24 Franc Kramar pravi, da je šlo pri bohinjskih hotelih za krajo družbenega premože
Bohinjski hoteli. Župan zahteva revizijo prodaje. Občina brez predstavnika v Skladu za spodbujanje razvoja TNP.
Oglej si celoten članek

Bohinjski župan Franc Kramar od prejšnjega tedna ni več član nadzornega sveta (NS) Sklada za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka (TNP), saj funkcija ni združljiva z vnovično izvolitvijo za župana. Pojasnil je, da se je s kandidatom za to mesto že pogovarjal, vendar njegovega imena še ne želi razkriti.

50 tisoč evrov izgube je lani imel Sklad za spodbujanje razvoja TNP.

“Do skupščine – predvidoma spomladi – bo občina brez predstavnika, je pa nujen, da bo zastopal njene interese in bdel nad upravljanjem uprave sklada s premoženjem,” je dejal. Sklad je namreč lansko leto končal s 50 tisoč evri izgube, še vedno nejasna pa je prodaja večine bohinjskih hotelov. Kramar je zatrdil, da je bilo z omenjeno prodajo oškodovano družbeno premoženje, zato je zahteval revizijo.

“Razprodaja je kazniva”
“Revizija je nujna, kajti v bilancah sklada ni zajetih celotnih 20 odstotkov nekdanjega družbenega premoženja, in tega premoženja tudi ni mogoče prodajati. To, da je izginilo družbeno premoženje, je gordijski vozel, ki ga nihče noče reševati; država, ki je 51-odstotna lastnica sklada, pa je pravzaprav dovolila razprodajo bohinjskih hotelov, kar je kaznivo dejanje, in bi za to moral nekdo odgovarjati,” je bil ogorčen župan. Za mnenje o zahtevani reviziji smo želeli vprašati tudi nadzornico sklada, predstavnico države Tatjano Brinc, vendar zaradi bolezni z njo nismo mogli govoriti. Nadzorniki so sprejeli sklep, da bodo agencijo za privatizacijo pozvali, naj pripravi poročilo o prodaji omenjenega premoženja, ki naj bi ga predvidoma obravnavali na naslednji seji v začetku decembra. Poleg tega so sprejeli poročilo o poslovanju sklada za lani in se seznanili s razvojnimi projekti smučišč Vogel in Kanin, kjer ima lastništvo tudi omenjeni sklad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.