Biologijo učila v kostumih

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Da bi otroke navdušila nad biologijo, se je učiteljica oblekla v nenavadne kostume.
Oglej si celoten članek

Debby Heerkens je profesorica biologije in telovadbe v nizozemski šoli Groene Hart Rijnwoude, ki za motivacijo svojih učencev pri pouku biologije uporablja kostume, na katerih so narisani človeški organi, kosti in mišice. 

Njene ilustracije na kostumih so narisane na mestih, kjer se organ, posamezne mišice ali kosti nahajajo.

Želela je biti ustvarjalna

Heerkensonova je na to neobičajno idejo prišla, ker je želela otroke o človeškem telesu učiti na kreativen način ter tako, da bi si lahko človeško anatomijo lahko tudi nazorno predstavljali.

"Najprej so bili nekoliko v šoku, ker so mislili, da se bom slekla, dokler niso videli, kaj imam spodaj," je Heerkensova povedala za CNN. 

Dejala je še, da je bil odziv učencev na njen pristop pozitiven, a hkrati ne razmišlja o tem, da bi ta pristop uporabila še za druga poglavja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:21 12. Oktober 2015.

    Isto kot ta nizozemska šola, ima tudi Gimnazija Ptuj neometan strop učilnic. To nima nobene veze s standardom, ampak z …

  • h3o
    16:20 12. Oktober 2015.

    kje so bile take učiteljice v moji osnovni šoli??

  • 14:05 12. Oktober 2015.

    Tako dobre pogoje imajo samo naši učitelji in učenci.<br />Pa se še vedno pritožujejo.<br />Predvsem učitelji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.