Bitka za šefa policije

Foto: Žurnal24
Med sedmimi kandidati za generalnega direktorja policije imajo prednost trije, toda niti možnost ponovnega razpisa ni izključena.
Oglej si celoten članek
Renato Krajnc, Miroslav Žaberl in Anton Travner so po naših podatkih trije najresnejši kandidati za novega generalnega direktorja policije. Žaberl in Travner sta za mesto generalnega direktorja že kandidirala. Žaberlu naj bi funkcija ušla zaradi spora s takratnim notranjim ministrom Dragutinom Matejem, tokrat pa je njegov minus desna politična orientacija.

 

Na vrsti Kresalova

Razgovori. Kresalova bo kandidate na razgovore povabila naslednji teden. Razgovori bodo končani proti koncu meseca, zadnji pa naj bi se s Kresalovo pogovarjal Travner.

Stroka in politika
Nekateri krogi v MNZ najbolj navijajo za karizmatičnega Travnerja, ki nima izkušenj le s policijskimi, ampak tudi varnostno-reševalnimi dejavnostmi. Vodil je reševalno akcijo na hidroelektrarni Blanca julija lani. Medtem ko stroka navija za Travnerja, ima najmočnejšo politično podporo Renato Krajnc. Njegov politični boter je Igor Bavčar, sicer član LDS, pravijo naši viri. Krajnc je bil tudi šef Bavčarjevega kabineta, ko je bil ta notranji minister. Iz gospodarstva na policijo se poskuša vrniti po več kot 16 letih. Zato se pojavljajo dvomi o tem, kako bi bil kos nalogam. Ministrica Kresalova bi zato lahko v primeru imenovanja Krajnca imela težave z drugimi koalicijskimi strankami. Zmenjeni naj bi namreč bili, da se o šefu policije strinjajo vsi koalicijski partnerji.

Morda spet nov razpis

Tudi zato se pojavlja vse več namigov, da bo treba razpis ponoviti. "Vse možnosti so odprte," pravi tiskovna predstavnica Kresalove Petra Škofic.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.