Bitke za otok ne bo?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kranj. Jutrišnji narok za Blejski otok preklican in prestavljen za nedoločen čas.
Oglej si celoten članek

Preklic. Pravdanja za Blejski otok jutri na Okrožnem sodišču v Kranju ne bo. "Narok je preklican in prestavljen za nedoločen čas," nam je včeraj pozno popoldne zaupal blejski župnik Janez Ferkolj. Več ni mogel komentirati.

Tožbo je zoper blejsko župnijo in Nadškofijo Ljubljana v prejšnjem mandatu vložilo ministrstvo za kulturo (MK) in zahtevalo razveljavitev sporazuma, po katerem je dala država otok cerkvi v najem za 45 let.

MK je lani poskušalo doseči prednostno obravnavo na sodišču, a je bila zahteva septembra zavrnjena, pri čemer je takratna ministrica Majda Širca izrazila bojazen, da bo morebitna nova vlada tožbo umaknila.

Na MK so še včeraj zgodaj popoldne na vprašanje, ali bodo vztrajali pri tožbi glede Blejskega otoka, dejali, da ni v zvezi s postopkom nobenih sprememb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.