Bled med najlepšimi jezeri sveta

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Revija Budget Travel je med deset najlepših jezer sveta uvrstila tudi Blejsko jezero. Opisuje ga kot jezero, ki jemlje dih.
Oglej si celoten članek

„Gore v vseh smereh – Julijske Alpe in Karavanke - in med njimi alpsko jezero z glavno atrakcijo, blejskim otokom.“ Tako revija Budget Travel opisuje Blejsko jezero, ki se je med desetimi najlepšimi jezeri sveta, uvrstilo na deseto mesto.

Revija izpostavlja tudi cerkvico na otoku, kjer vsem svetuje, naj pozvonijo in si nekaj zaželijo, in pa pletne, ki jih primerja z beneškimi gondolami. Za jezeru tudi pravi, da je relativno toplo, saj ga gore ščitijo pred ledenim vetrom, če pa je komu vseeno premrzlo, Budget Travel svetuje obisk tamkajšnjih hotelov in njihovih bazenov.

Deset najlepših jezer sveta
1. Kratersko jezero (ZDA)
2. jezero Peyto (Kanada)
3. Atitlan (Gvatemala)
4. Lomond (Škotska)
5. Gardsko jezero (Italija)
6. Annecy (Francija)
7. Plitvice (Hrvaška)
8. Nakuru (Kenija)
9. Matheson (Nova Zelandija)
10. Blejsko jezero (Slovenija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.