"Blok se je pošteno zamajal!"

Foto: Matjaž Kirn/Občina Trbovlje Trbovlje.
Foto: Matjaž Kirn/Občina Trbovlje Trbovlje.
Okrog poldneva so se zatresla tla v osrednji Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Malce po 12. uri je bil zaznan potres z epicentrom dva kilometra južno od Trbovelj, 43 kilometrov vzhodno od Ljubljane. 

Imel je magnitudo 2,0. Zgodil se je na globini le enega kilometra, je sporočila Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trbovelj in Hrastnika. Arso je ocenil, da intenziteta potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Foto: ARSO potres Trbovlje

V nekaterih stavbah v Trbovljah so stanovalci v višjih nadstropjih dobro čutili potres. "Blok se je pošteno zamajal, omare so se tresle. Sunek je bil kratek in precej močan," nam je zaupal bralec, ki živi v 12. nadstropju.

Gre za enega močnejših sunkov v Sloveniji v zadnjih tednih. Pred kratkim so prebivalci Medvod in okolice občutili potres z magnitudo 2,8, a se je zgodil na globini 17 kilometrov. Pred mesecem dni so prebivalci Obrežja in okolice občutili potres magnitude 2,0 na globini 15 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:09 22. December 2022.

    Ne serite! To je samo golob prdnil!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.