BMW odpoklical 120 tisoč dizlov

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Nemški avtomobilski proizvajalec BMW je zaradi težav z grelci filtra goriva odpoklical 120 tisoč določenih dizelskih avtomobilov, in sicer večinoma z evropskega trga, poročajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

V BMW Group Slovenija so ob tem pojasnili, da je v Sloveniji vozil z okvaro nekaj deset.

Vozniki vozil BMW so na internih testiranjih odkrili, da filter dizelskih vozilih serij ena, pet in sedem deluje tudi, kadar se motor ugasne, kar bi lahko povzročilo požar. Takšnega primera sicer BMW do danes ni zaznal.

Večina avtomobilov z omenjeno napako je bila odpoklicanih v Evropi, od tega 35 tisoč v Nemčiji.

V Sloveniji ima omenjeno okvaro nekaj deset vozil, so povedali v BMW Group Slovenija. "Vozniki določenih vozil BMW modelnega letnika 2009 z dizelskim motorjem so s strani pooblaščenih serviserjev pozvani k zamenjavi grelca filtra goriva. Kot je običajno, pooblaščeni serviserji svoje stranke obvestijo, da se oglasijo v salonu in se opravi zamenjava," so dodali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:38 2. September 2011.

    to bi pa rad videl, kako v salonih menjajo filter goriva :-D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.