Bo 140 ukrepov zaleglo?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tretji paket ukrepov za spodbujanje gospodarstva: ključni poudarek na urejanju trga dela in pokojninski reformi.
Oglej si celoten članek

Paket, ki ga je včeraj potrdila vlada, vsebuje  60 ukrepov, med drugim 21 zakonov, 12 podzakonskih aktov in 10 strateških dokumentov. Gre za 155 različnih ukrepov in rešitev.

Ključna teža tretjega paketa ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki ga je v četrtek potrdila vlada, je po besedah ministra za gospodarstvo Radovana Žerjava na urejanju trga dela in pokojninski reformi.

"Gre za enega od najpomembnejših strateških dokumentov, ki predstavlja program dela vlade do konca leta," je o tretjem paketu na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Žerjav. Vlada se po njegovih besedah s tem paketom zavezuje, da bo vsebino paketa sprejela, realizirala do konca leta.

Soočanje s togim trgom dela

"Seveda je ključna teža paketa na urejanju trga dela in pokojninski reformi," je izpostavil minister in pojasnil, da gre za spremembe in dopolnitve zakonov o delovnih razmerjih, o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, o urejanju trga dela ter o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.
Za Žerjava je ta paket eden od ključnih. "Da se soočimo s tem togim trgom dela in odgovorimo na potrebe slovenskega gospodarstva, predvsem v smeri ustvarjanja konkurenčnejšega okolja," je poudaril.

Drugi sklop vezan na sanacijo bank

Drugi sklop paketa je vezan na sanacijo slovenskih bank. Med drugim vsebuje zakon za krepitev stabilnosti bank, ki predvideva nov sklad za reševanje slabih naložb, kreditov, znotraj bank. Ta zakon bo spremljal tudi zakon o bančništvu.

Tretji sklop je po ministrovih pojasnilih namenjen izboljšanju poslovnega okolja, sestavljajo pa ga mnogi zakoni, predvsem s finančnega področja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:31 15. September 2012.

    Pokojninska reforma je sprejemljiva.<br /><br />Reforma trga dela je popolnoma zgrešena. Naj gredo k sosedom Avstrijcem , jo prekopirajo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.