Bo Apple zagrozil tudi Tušmobilu?

Foto: Žurnal24 Nekateri mobilni operaterji na svetu so že prejeli zahetev Appla, da naj nehajo
Apple pritiska na prodajalce odklenjenih iPhonov ter grozi z visokimi denarnimi nadomestili za vsak prodan odklenjen mobilnik.
Oglej si celoten članek

V znanem singapurskem nakupovalnem centru zabavne elektronike Sim Lim Square je trenutno najbolj zaželen mobilnik na svetu izginil s polic. Apple je namreč prek elektronske pošte zahteval, da umaknejo vse odklenjene aparate ter zagrozil z denarnim nadomestilom v višini tisoč dolarjev za vsak prodan odklenjen iPhone. Od takrat mobilnika ni več na policah, čeprav je eden izmed prodajalcev povedal, da so še vedno na voljo na zahtevo. Edini zakoniti prodajalec odklenjenih iPhonov na našem kontinentu je Francija, kjer zakoni narekujejo, da se uporabnikom zagotovi možnost nakupa odklenjenega telefona.

Danci se ne strinjajo z Applom
Danski prodajalec odklenjenih iPhonov Telekaden je ravnotako prejel grožnjo odvetnika podružnice podjetja Apple. Ta zahteva, da nemudoma prenehajo s prodajo, plačajo odškodnino za vsak že prodan telefon in ne prodajajo Applovih izdelkov brez predhodne privolitve. ˝Mislim, da nismo storili ničesar narobe,˝ pravi direktor prodaje Klaus Engelbreth iz omenjenega podjetja, ter dodaja, da bi Apple to situacijo lahko reševal na kakšen drug način in ne z grožnjami.

Koga se mora bati Tušmobil?
Novi slovenski mobilni operater Tušmobil je pred kratkim začel s prodajo odklenjenega iPhona. Za mobilnik boste odšteli 399 evrov in sklenili 24-mesečno naročnino. ˝Groženj˝ s strani slovenskega ˝jabolka˝ zaenkrat še nismo zasledili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.