Bo dobil pol milijona?

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Razsodba. Metodu Di Batisti, bivšemu šefu DRI (nekdanja direkcija za državne ceste), bo morala država izplačati za več kot štiri leta plač.
Oglej si celoten članek

Epilog. Državna DRI upravljanje investicij (nekdanja direkcija za državne ceste - DDC) je zoper bivšega direktorja Metoda Di Batisto, ki je bil predčasno razrešen v času prejšnje vlade Janeza Janše, izgubila tožbo na delovnem sodišču, nam je pred dnevi sporočil vir. “Razsodba je taka, da ga bo DRI morala vzeti nazaj v službo, in to v času, ko smo zaradi krize morali odpustiti 40 ljudi. Poleg tega pa mu pripadajo vse plače za nazaj. To presega vse meje dobrega okusa. Ker gre za ogromne zneske, se to hoče v naši hiši čim dlje prikrivati,” nam je razkril vir.

Na DRI, ki jo vodi Rajko Siročič, so informacije potrdili. “Med DRI in Metodom Di Batisto že več let poteka sodni spor. DRI je zoper odločitev višjega sodišča vložila zahtevo za revizijo, ki še ni končana. Po odločitvi višjega sodišča pa Metodu Di Batisti delovno razmerje ni prenehalo, zato mu je DRI dolžna plačati vse, kot da bi delal,” so pojasnili. Odgovoru, za kakšen znesek gre, so se izognili s pojasnilom, da bo izračun mogoče opraviti šele, ko jim bo Di Batista, ki je zdaj že upokojenec, predložil podatke, k čemur so ga že pozvali. Kakšno plačo je imel, pa nam z DRI včeraj do zaključka redakcije niso odgovorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 07:49 1. September 2012.

    to bi imelo bonitetno oliko!

  • 07:48 1. September 2012.

    v Sloveniji je taka odgovornost zakonita le v sporih ko revež mora bogatim plačat..ne pa bogati - bogatem

  • 17:00 31. Avgust 2012.

    Sporočilo uredništvu: DRI NI nekdanja direkcija za državne ceste - DDC ampak nekdanja Družba za državne ceste. DRSC je Direkcija …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.