Bo domnevnemu morilcu alibi sploh pomagal?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Domnevni morilec direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, ki je bil brutalno v glavo ustreljen sredi lanskega decembra, bo v priporu še vsaj do konca marca.
Oglej si celoten članek

Ljubljansko okrožno sodišče mu je namreč pred dnevi za dva meseca podaljšalo pripor.

Sodišče pa je tudi že odločilo o zahtevi za preiskavo, ki jo je specializirano tožilstvo (SDT) vložilo ob prijetju domnevnega morilca. Preiskovalna sodnica je že zaslišala vse, ki jih je tako tožilstvo kot tudi zagovornik domnevnega morilca predlagal kot morebitne priče v preiskavi.

"Preiskava je bila uvedena, sklep o preiskavi je postal pravnomočen 3. januarja," pojasnjujejo na sodišču.

Alibi?

Zaslišanja so se začela takoj zatem, pri čemer naj bi družinski člani domnevnega strelca sodišču zagotovili, da naj bi bil osumljeni v času umora z njimi doma in da zato ne bi mogel biti tedaj na kraju zločina in moriti.

Domnevnega morilca naj bi sicer izdale tako sledi smodnika na njegovih oblačilih, ki se ujemajo s sledmi smodnika na žrtvi in na tleh na kraju streljanja ter tudi podatki o prometu na njegovem mobilnem telefonu. Domnevni strelec sicer na zaslišanju na policiji, nekaj dni po dejanju, umora ni priznal, niti ni znal pojasniti, kje je bil v času strelskega napada na Jamnika. Zato je, po mnenju nekaterih pravnikov, malo verjetno, da bi preiskovalna sodnica upoštevala in sprejela alibi oziroma to, da naj bi se domnevni storilec ali njegovi sorodniki zdaj nenadoma spomnili, kje je bil usodnega večera.

Zaradi vseh predloženih dokazov, ki naj bi domnevnega morilca močno obremenjevali, pa je pričakovati, da bo sodišče pripor zanj podaljšalo vsaj še enkrat, najprej že konec marca, nato pa še vse do vložitve obtožnice, ki se mu obeta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.